5 основни стъпки при монтаж на интериорни врати

Ако предстои монтаж на интериорни врати в дома ви, то вие трябва да се запознаете с основните пет стъпки, които ще предприемат майсторите. Разбира се, тази информация ще ви послужи, за да проследите дали работата се извършва качествено или напротив. Препоръчваме ви да не предприемате монтажни дейности сами, защото може да сгрешите.

  1. Най-напред се извършва предварителен оглед на имота, където ще се монтират вашите нови интериорни врати. Тази диагностика цели да се запознае с размера на отворите на вратите, нуждата от демонтаж на стари врати, полагането на нова каса за панели (с или без къртене) и т.н.
  1. На второ място влизат в сила специални инструменти, които не нараняват повърхността на вратите ви. Монтажът на няколко врати може да отнеме по-дълго време, но за сметка на това всичко ще бъде прецизно и продуктите няма да бъдат наранени.
  1. В монтажа на вътрешни врати влизат всички елементи като панти, брави, заключалки и други. Те се сглобяват на място от служители на фирмата, от която сте закупили вратите. Всеки един елемент трябва да бъде на мястото си, за да не изпитате никакви проблеми.
  1. При цялостен ремонт на жилището вратите трябва да бъдат монтирани последно. Това се прави с цел преценка на визията и начина, по който ще изглеждат помещенията. Монтажът на врати се извършва, след като сте положили подовата настилка и сте избрали подходящите цветове за стените, тавана и останалите мебели.
  1. На последно място ви препоръчваме вратите да бъдат сглобявани постепенно. Не е нужно да се разопаковат наведнъж всички закупени врати, понеже това води до наранявания и одрасквания. Плавната процедура по монтиране е препоръчителна.

Запомнете тези неща, тъй като те ще ви помогнат да направите по-качествен монтаж, от който ще останете доволни. Не забравяйте да попитате във фирмата, от която ще купите интериорни врати, каква е цената на монтажа и до какъв срок ще бъде извършен той в жилището ви.

lubopitnifakti