5 начина за поддръжка на компютри в офиса

По всяка вероятност се питате как да поддържате компютрите в офиса ви по най-добрия начин. От информационните технологии зависи правилното съхранение на информация за клиенти, данни за стоки, сделки и така нататък. Ето защо не бива да омаловажаваме работата на компютрите, а да се грижим за тяхното добро състояние. Ето ви 5 начина да поддържате компютрите си във форма.

1 – Наемете и обучете собствен ит специалист. Това може да стане, след като пуснете обява, че търсите да наемете човек, който да следи за изправната работа на компютрите. Може да се наложи да го изпратите на допълнително обучение, тъй като съвременните технологии, софтуера и продуктите се развиват стремглаво, което изисква добра квалификация на служителите.

2 – Ангажирайте вашата секретарка. Принципно не е работа на секретарката да се занимава с ит поддръжка, но пък ако няма друго решение, то можете да пристъпите към този подход. И тук ще е нужно кратко обучение и въведение в информационните технологии. Секретарката ще трябва да инсталира софтуер, да чисти вируси, и да следите за изправната работа на мрежите и сървъра.

3 – Изберете си добър компютърен сервиз. Има сервизи, които могат да ви свършат работа, като се заемат с различните проблеми с компютрите. Лошото е, че ще се наложи постоянно да хвърчите с колата, за да карате компютрите, защото малцина предлагат обслужване на място.

4 – Свършете работата сами. Запишете се на обучителен курс по компютърна грамотност и се опитайте сами да контролирате работата на информационните технологии. Имайте предвид, че освен със софтуер, ще трябва да се занимавате и с хардуер, защото нищо чудно някоя част да се повреди, и да е нужна смяна. Това ще ви отнеме известно време, но все пак е някакъв вариант.

5 – Забравете за всички съвети по-горе. Наемете ит аутсорсинг компания, която ще ви предложи абонаментна компютърна поддръжка. Последната ще се извършва дистанционно, а когато се наложи лично посещение, специалистите ще пристигнат със свой транспорт до вашия офис. Това няма да ви струва скъпо и в същото време ще бъдете спокойни за работата на компютрите ви.

lubopitnifakti