Полезни идеи за интериорен дизайн в дома ви

Ако не разполагате с финансови средства, за да повикате интериорен дизайнер, който да се заеме с дома ви, то тази статия може да ви бъде от полза. В нея ще акцентираме върху основните елементи от интериора, на които е добре да обърнете внимание, за да се поздравите с добър краен резултат при декорирането и обзавеждането на жилището ви.

Първият ни съвет е да разгледате различни интериорни решения за малки и големи апартаменти или къщи в интернет пространството. В сайтове като Instagram или Pinterest се намират множество снимки, от които може да черпите вдъхновение. Не се знае, дали именно тези фотоси няма да отключат истинския дизайнер във вас, който ще сътвори чудни неща.

Една от главните идеи при оформянето на интериора в дома ви, е свързана с цветовите схеми. Специалистите съветват да използвате поне 3 цвята или нюанса за по-добър ефект. Първият цвят покрива подовата настилка, стените и тавана, а втория се занимава с по-едрите мебели като дивани, легла и врати. Тук трябва да отбележим, че вратите играят съществена роля за съставянето на дизайна. Вижте някои добри идеи за интериорни врати от Борман България.

Третият цвят също е много важен, тъй като той се касае до дребните декорации в стаите ви. Последните могат да представляват вази, нощни лампи, аплици, възглавнички и прочие. Гледайте те да се комбинират по правилния начин с останалите два цвята, които сте избрали.

Масивните мебели също се радват на добро име в света на интериорния дизайн. Един голям диван с два фотьойла например е чудесна идея за хола ви. Не е нужно да слагате малки масички с много столове, тъй като по този начин ще претрупате помещението и то няма да отговори на изискванията ви. За акцент може да добавите и един по-голям шкаф, в който да поставяте спално бельо, дребни вещи и всичко, което се мотае из ръцете ви в ежедневието.

Не се колебайте да декорирате с различни видове плетени кошници, прежди, купи с разноцветни камъчета или подноси за кафе и чай. Много често именно тези неща отварят дома ви и го карат да изглежда далеч по-уютен и съблазнителен за вашите посетители и гости.

lubopitnifakti