Можем ли да се доверим на зъбните импланти?

С напредъка на технологиите, съвременната стоматология откри ефикасни начини за присаждане на зъби, които се предлагат на пациентите. Добрата новина за хората с частична или пълна липса на зъби е, че съществуват импланти, които не само заместват зъбите, но не позволяват поява на болка, поради липсата на нерв, който да им създава дискомфорт.

Един от плюсовете на съвременните зъбни импланти, се крие във факта, че с тях може да се възстанови зъба, без това да влияе на съседните зъби. Имате възможност да сложите имплант на един или повече зъби, според напредъка на проблема ви. Денталните импланти са много добра възможност за възстановяване на зъбите на пациенти с пародонтално заболяване.

При някои видове зъбни импланти, е наложително да изчакате определен период от време, за да се нагодят към организма ви. Чуждото тяло, трябва да бъде прието, и да не ви създава пречки по време на хранене. Ако искате да избегнете чакането и сложните процедури по имплантиране, то можете да потърсите повече информация за базални зъбни импланти. Те се поставят в твърдата зъбна кост и можете да ги използвате броени дни след слагането им.

Обикновено в интернет се противопоставяте конвенционалните импланти срещу базалната имплантология. Ние няма да вземем страна по този въпрос, защото има много полезни статии по темата, които може да прочетете. Отгоре на всичко и двата вида импланти има своите плюсове и минуси, така че най-доброто решение, е да направите консултация със специалист.

Що се касае до това, дали да се доверите на дентални импланти, или да предпочетете друг начин за зъбно възстановяване, то ние сме единодушни, че имплантологията е най-доброто решение за вас, защото ще ви избави от попадналата храна под протезите, неудобните мостове и тъй нататък. Това е една инвестиция в здравето ви, която трябва да направите.

В обобщение

Да, зъбните импланти са добър начин, да върнете усмивката си, и да придобиете по-голямо самочувствие. Всеки, който се е подложил на този вид операция е усетил колко положителни качества имат новите зъби и никой не съжалява за инвестираните средства. Друг е въпросът какъв вид дентални импланти ще изберете, но с това ще ви запознае вашият стоматолог.

lubopitnifakti