Как да запазим нашата PVC дограма здрава и красива?

За да съхраним визията и функционалността на нашата PVC дограма, е нужно да полагаме грижи за нея. Много хора, смятат че пластмасовите прозорци не изискват сериозна поддръжка, но това е мнение, което ще се опитаме да оборим в тази статия. Имайте предвид, че един продукт живее дълго, когато му отделяте достатъчно време и му обръщате заслужено внимание.

Грижата за PVC дограмата стартира още след нейното монтиране. Първото нещо, което трябва да сторите, е да премахнете предпазното фолио, тъй като ако го държите прекалено дълго, то ще прегори от слънцето и премахването му ще стане по много труден начин. Друг негатив от оставеното фолио се получава при пушачите и е свързан с промяната на цвета на прозорците.

Не забравяйте да правите смазка на механизмите за отваряне и затваряне. Може да използвате масло за шевни машини, с което да третирате обкова. Това се прави, за да се понижи сухото триене и респективно, дограмата да остане здрава през следващите години.

За почистването и поддръжката на дограмата се забранява използването на шлифоващи средства и препарати с абразивни частици. Употребата на споменатите пособия би могла да доведе до нараняване на повърхността на профилите и загуба на техните визуални качества. Препоръката ни е да купувате специализирани средства за почистване на ПВЦ прозорците.

В случай, че искате да се предпазите от конденз, който идва заради готвене, пране, дишане и други причини, то проветрявайте често помещенията. Оставете на прозорците да се радват на свеж въздух, за да нямате проблеми с влага, корозия и други неприятни неща. Следващият ни съвет е да се погрижите за създаване на добра външна (фасадна) изолация на дома или офиса.

Това са само една малка част от съветите свързани с грижата за PVC дограмата. Въпреки това, ако спазите нашите напътствия, то вашите пластмасови прозорци ще живеят по-дълго време и ще ви помогнат да изградите високо ниво на енергийна ефективност в собствеността ви. Да се надяваме, че сме били полезни и четете следващите ни статии на тема – грижа за дограмата.

lubopitnifakti