За какво да следим при монтаж на дограма?

В България има толкова много фирми, които предлагат монтаж на дограма, че на потребителите им е адски трудно да направят своя избор. От голяма важност е потребителите да следят за стриктното изпълнение при монтаж на дограма, защото лошо монтираните прозорци, ще създадат куп проблеми, след като измине определен период от време.

Грешките при монтаж на дограма водят до конденз, проникване на студ и вятър, поява на влага и мухъл, и много други негативни неща. Фирмата, която ще се нагърби с монтажните дейности, трябва да разполага със съответните специалисти, които знаят какво правят монтирайки алуминиева или PVC дограма в апартамента, вилата, къщата, офиса или друг вид обект.

Нови и млади фирми, при които работниците тепърва се учат да монтират дограма, са опасни за обектите. Техните грешки понякога са непростими, а клиентът съжалява от цялото си сърце, че е потърсил техните услуги. Най-добре работете с доказано добрите фирми на пазара у нас, дори това да ви излезе малко по-скъпо. Все пак тук пишем за качествени, а не евтини услуги.

Преди да поръчате монтаж на нова дограма у дома или на работното място, можете да попитате какви гаранции дава производителят. Последният е длъжен да ви предостави сервизна помощ, ако непосредствено след монтажа се появи влага, пропуск на въздух или друг вид неприятности с дограмата. В случай че гаранции липсват, по-добре се откажете от услугата.

За съжаление много български клиенти пострадаха от некачествено монтирани дограми, и се наложи да се обърнат към Комисията за защита на потребителите. Техните оплаквания обаче се проточват много време, през което прозорците не предоставят нужната функционалност.

Защо монтажът на дограма е най-важен?

 

Дограмата трябва да издържа на всякакви климатични промени. Нужно е тя да демонстрира устойчивост на студ, дъжд, сняг, лед и прочие атмосферни аномалии. Ако тези функции отсъстват при новите ви прозорци, то значи сте попаднали на зле направен монтаж. За съжаление някои грешки се поправят много трудно, така че не рискувайте с анонимни фирми.

Проверете отзивите в интернет за компаниите, които предлагат монтаж и демонтаж на дограма в България. Повечето хора не пестят, нито похвали, нито критики, тъй че ще се ориентирате сравнително лесно. Пожелаваме ви краен успех и дограма, която да ви радва.

lubopitnifakti