Дограмата – неизменна част от всяко жилище

Искате ли красива и издръжлива дограма, която не само ще ви осигури температурен комфорт, но и ще спомогне за намаляването на сметките за отопление и електричество? Ако отговорът Ви е да, то на ваше разположение са пластмасовите, алуминиевите и дървените прозорци. Естествено, всичко зависи от вашата платежоспособност и конкретните Ви изисквания.

Какъв вид дограма да изберем?

Дървените дограми все още предизвикват интереса на потребителите, защото имат много добри топлоизолационни качества, а също така придават на обектите стилна визия. Този вид прозорци са по-скъпи от останалите, тъй като за самата им изработка се полагат големи усилия. Недостатък на дървения материал е, че се поддържа доста трудно през годините и изисква лакиране, боядисване и много редовно почистване.

От другата страна стои PVC дограмата, която се търси най-много от хората. Тя ви гарантира отлична топлоизолация и шумоизолация на една наистина достъпна цена. Пластмасовите профили се предлагат в класическия бял цвят, но в наши дни имате достъп и до други разцветки, за да постигнете желания интериорен и екстериорен резултат за дома ви.

На третото място поставяме алуминиевата дограма. На пазара ще намерите топли и студени профили като първите се борят с появата на конденз, докато вторите се използват по-скоро за фабрики, заводи и промишлени обекти, където няма нужда от високи нива на топлоизолация. Алуминиевите профили са естетически издържани и устойчиви на природни бедствия. Те издържат на земетресения, градушки, пожари и прочие природни аномалии.

В обобщение

Направете добър подобор на фирма за монтаж на новата, и демонтаж на старата дограма. Гледайте да работите с професионалисти от ранга на Master Plastik, за да нямате проблеми с прозорците в бъдещ план. Вие взимате решението дали ще сложите дървени, пластмасови или алуминиеви профили, а от този момент нататък ще се радвате на по-функционално и красиво жилище. Но спираме дотук и ви оставяме сами да направите своя надяваме се правилен избор.

lubopitnifakti